Ta tag i sig själv kanske?

Nu har mina "skagöralistor" blivit långa och jag känner att jag verkligen måste börja göra något
vettigt av mitt liv. Visst jag älskar det som det är nu men jag behöver utvecklas!
Så nu håller jag tummarna för att jag kommer in på de två utbildningarna som jag har sökt till inför
hösten. En är språk och den huvudsakliga är inom min bransch men för en högre position.
Sen har jag småsaker som jag vill ha gjort och mycket av det har jag redan börjat med men det är
mycket kvar... Jag vill inte vakna upp en dag och inse att jag inte har gjort något i utbildningsväg i livet!

Visst jag ångrar inte att jag inte vidareutbildade mig direkt efter gymnasiet för jag har gjort så mycket under dessa år!
Jag har haft ett riktigt roligt liv och jag ångrar inte många dagar av dom.
Visst jag lär mig nya saker varje dag för att jag älskar att lära mig! Men det kanske inte syns i mitt CV kanske.

Att lära sig för egen hand är något man alltid har nytta av, nyfikenheten tar över och helt plötsligt kan man lägga golv, meka med motorn, få gräsmattan nysådd, hur historier har utspelat sig och alla dom där småsakerna.

Men nu vill jag ha min vidareutveckling på papper. Kunna söka mig vidare till större utmaningar som jag vet att jag älskar! Jag hoppas verkligen att det blir som jag vill.... Då har ännu en sten i mitt liv blivit lagd på rätt plats.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Överanalyserar?

Vi tjejer är rätt så bra att analysera allt vi hör och ser och jag är inte sämre än alla andra..
Så jag analyserar allt till sista molekyl och försöker få ihop det men det blir sällan som man har trott.. men där har jag något som vi kallar magkänsla och den har inte haft fel många gånger här i livet...
Men att jag får en känsla och sen analyserar brukar vara en bra kombination faktiskt..
Läsa mellan raderna och analysera varje mening och handling är jag riktigt bra på...
Tror att detta har fått mig förberedd på många saker och man har redan arbetat ut en plan hur man skall handskas med problemet när det väl kommer upp till ytan.

Varför jag skriver om detta just nu är att jag har fått en magkänsla och jag hoppas verkligen att detta är en av de få gånger som den har fel... men ändock har jag börjat analyserat mellan, på och under raderna... eller raderna som inte finns även... skulle säga att jag är en expert på det här.. men den här gången hoppas jag att jag har fel...

Men jag avvaktar helt enkelt, för om jag skulle ställa frågan så skulle jag få ett svar. Det är något jag har lärt mig, ställ inte frågan när du inte vill ha svaret.. så jag avvaktar och ser vad som kommer upp till ytan istället....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Älska familjen?

Talesättet, blod är tjockare än vatten har man ju hört i urminnes tider men stämmer det?

Jag har hört om de mest absurda familjeförhållanden genom åren och ibland undrar man om det finns någon kärnfamilj där ute. Allt från incest till föräldrar som inte inser att dom har ett ansvar till barnet som dom har gett livet till. Det får en att börja undra.... och kolla sin egna familj lite närmare....

Jag kan säga att jag inte heller har en kärnfamilj men något som alltid har funnits i vår familj är kärlek.
Min mamma, min syster och min mormor har haft det starkaste banden och jag vet att dom alltid kommer hjälpa och lyssna på mig när det behövs. Det är aldrig någon fråga om man behöver hjälp med något och vi har lika kul över en fika som uppflugna på borden i Aiya Napa med en drink i handen.
Visst vi kan bråka som vilken familj som helst men vi alla vet att vi alltid kan se över det när det behövs.

Kommer ihåg sista gången jag var riktigt arg på mamma och syster och det var ungefär 6 år sen när dom hade insett sanningen om min dåvarande. Dom hade insett att hon inte var den hon utgav sig för att vara, utan en förskingrare och mytoman som höll på att få mitt liv förstört. När dom slängde bevisen upp på bordet så kunde jag inte tro det utan blev så arg för att dom hade inkräktat på mitt privatliv och dessa bevis var bara strunt.
Men som alltid så hade dom rätt och när jag insåg det så fick dom stå ut med mig gråtandes, skrikandes i flera veckor.. men dom fanns där för mig även när jag hade skällt ut dom och nästan tagit avstånd från dom.

En annan sak är min fars sida av släkten.
En del som jag verkligen har tagit avstånd från!
Finns nog bara ett undantag på den sidan som jag fortfarande tycker om, men resten är inte ens vatten värd i mina ögon.. så här kan jag säga att blod och vatten är värdelöst.
Men det är mitt val att ta detta avstånd och det är inget jag ångrar. Tänker inte gå in på detaljer här för jag vill inte ens smutskasta dom värdelösa.....

Men även om jag inte har en kärnfamilj så vet jag att jag har den bästa familjen man kan önska sig!
Dom har alltid tagit mig för den jag är och valen jag har gjort i livet har inte alltid varit dom bästa men dom har godkänt dom oavsett... Eller rättare sagt, dom höjer inte ens ögonbrynen bara för att dom vet att jag alltid går mina annorlunda vägar.

Min familj, min säkerhet, mitt liv..... älskar er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Allt har flera sidor...

Det var inte mycket som stanna kvar i min hjärna under skoltiden men vissa saker gav mig djupa intryck och en av dom var att det alltid finns två sidor om saker och ting... Det fick mig att tänka hur andra personer uppfattar saker och ting och inte bara tänka från mitt håll....
Visst det funkar inte alltid men jag försöker...
En lärare jag hade gjorde ett väldigt djupt intryck på mig när vi satt och prata just om detta under en skolresa som vi hade och då kom vi in på Afrika... Här kommer ett otroligt bra exempel på att man måste se det  från båda sidor både i det privata och det stora hela.

Afrikanska kvinnor kan få bidrag för att starta egna företag så de kan höja sin standard, en standard som dom inte kanske har haft en möjlighet till för att deras liv har bestått av barnafödande och hushållssysslor.
Det finns dock vissa krav med att kunna få detta bidrag och det är att de får högst ha ett barn och sen måste de sterilisera sig för att kunna få pengar till att kanske börja föda upp hönor och sälja ägg eller kor för att sälja mjölk.
Detta är ju dock en fin tanke för att genom studier har det framkommit att mer än en tredjedel av de barn som föds i Afrika kommer att dö i svält eller i sjukdom.
På detta sätt så undviker man risken med barn som mister livet och även ger det barn som redan finns en möjlighet att få ett bedrägligt liv.
Kan även tänka mig att tanken genom detta bidrag även skall kunna ge kvinnan en större position i samhället genom att dom kan bli mer självständiga och kunna vara självförsörjande. För detta bidrag är inget som männen i samhället har tillgång till utan detta går direkt till kvinnans fickor.

Men eftersom det är en privat organisation som har kommit fram med detta koncept så kan man ju aldrig veta vad den igentliga faktorn till denna ödmjukhet och storhjärtade insatsen grundar sig i. Men visst, det låter ju helt underbart att människor kan vara så snälla mot 3 världens människor och långt framåt i tiden kanske inte afrika är ett U-land för det har atomatiskt blivit mindre svält och människorna har ett mycket drägligare liv....

Men låt oss spana vidare på den andra sidan som kan vara det igentliga skälet till denna tanke.

Om medelkvinnan i Afrika föder 5 barn och 2 av dom dör av olika omständigheter så finns det 3 barn som överlever. Ett land som afrika ökar konstant sin invånarstatistik och det blir fler och fler genom detta barnafödande. Med att vi i I-länderna skickar bidrag och blir faddrar åt afrikas barn så hjälper vi dessa att överleva och senare föda nya barn.
Men tänk om det kan vara så att det är någon fanatisk negerhatare och rasist som verkligen har tänkt till nu genom att idag ge bidrag till att kvinnorna skall gå med på steralisering efter ett barn och sedan börja jobba så har dom genom detta stannat upp befolkningökningen och stannat upp afrikas utveckling.
Genom denna handling så kan man luta sig tillbaka och hoppas på inbördeskrig som kommer få befolkningen att sjunka ännu mer och sen så finns det inget som säger att de måste fly för att inte maten räcker efter kriget.
Visst det finns mycket fler anledningar till att fly från sitt hemland men nu har dom stannat upp en av vägarna för afrikanerna.

Det här var bara den korta versionen som jag tänkte på men den här tankegången har fått mig till att oftast analysera den andra sidan av en sak innan jag verkligen kan säga vad jag tror kommer hända...
Detta är en sak som jag känner att jag verkligen har fått användning av och kommer fortsätta ha det även.
Så kanske man ska ta in det i beräkningen när man försöker analysera saker och ting.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

säger saknad något?

Ja denna dag har varit som det brukar vara på mitt jobb, antingen lugnt som inget annat eller full fart från början till slut, och idag var det lugnt.
Sen har man ju en tendens att se allt och alla på detta underbara jobb.. så även idag...
eller rättare sagt, kollegan såg och frågade om jag kände den där bruden som gick förbi och tittade så förfärligt mycket.. svaret var ja.... Det är ju nästan lite komiskt att man kan ha så rätt om människor ibland... Jag kunde nästan pinpointa när dom skulle dyka upp och oj va rätt jag hade....

men nog pratat om det för det är inget jag har analyserat idag....

Det jag däremot har analyserat är vad som menas när man saknar en person...
För visst fan sitter jag här och saknar en sötnöt som är alldeles för långt bort just nu!!
fast å andra sidan så saknar jag henne nästan med en gång efter jag har åkt från hennes underbara sällskap...
Men då vet man iallafall att man får träffa på henne snart igen... men nu kommer det gå flera dagar!
Känner mig nästan som en liten tonåring igen.... hmm.. det var länge sen måste jag säga.... Att man skiner upp så fort det kommer ett gulligt sms eller när det plingar till på msn....
Ja man skulle kunna säga att jag är förtjust ;)

Jag är inte en sån person som brukar sakna personer så där bara men nu gör jag det och det måste väl mena något positivt?
Jag ska nog inte analysera detta för mycket för jag inser att jag bara vill låta det gå och se vad som händer.. inte stressa på något... för sånt har ju en tendens till att mer förstöra än göra någon nytta..
Men jag kan säga att jag inte ens ser mig om efter andra... fast vänta nu!
det har jag nog inte gjort sen jag träffade på denna person...
Nä denna person har något som jag inte har träffat på innan...
det är ingen dramaqueen, golddigger, player eller  ett våp.....
Vacker, smart, charmig, underbar, ärlig, mysig...... å mycket till går in på hennes beskrivning....

Så kort och gott, här sitter man på jobbet å saknar henne och längtar tills nästa vecka när jag  får krama om henne igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Personlig utveckling?

Nu har jag överträffat mig själv dom senaste dagarna måste jag säga!

Jag som person brukar vara sån som sover in till det sista för att sen stressa upp för att springa till jobbet!
Men dom senaste dagarna har jag fått en vändning genom att jag har fått lära mig lite nya saker.
Jag var uppe vid 7 i morse bara för att lära mig allt när det kommer till min MC.
Kollegan kom hem till mig för att peka och lära mig allt om denna lilla maskin och även gav mig en massa beröm över att jag redan har lyckats byta allt från handtag till blinkers....
Visst jag är en rätt så händig person när det kommer till renovering av hem och grejer men något jag alltid har hållt mig ifrån är maskiner och el... Elen har sin logiska förklaring och det är att jag får en jäkla smäll av att ens titta på eluttaget.
Maskiner har jag betalat kunniga personer för att meka med men nu har jag insett tjusningen i att få olja på händerna och att lära sig hur man byter allt från tändstift till förgasare....

Så nu har jag även det på min "skalärasiglista" att lära sig meka... där det redan står danskakurs, fallskärm och lite till.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inre panik!

Jag har hört att om man går ut i tre led med sina vänner så har alla en gemensam nämnare och om inte jag minns helt fel så gäller det alla på jordklotet.. visst jag kan ha fel men ni förstår tänket!
Men i mitt fall så hittar man folk i vänners kompisars vänlistor på underbara fejjan som man kanske inte alls vill ha och göra med. Jag lovar, helt plötsligt är ex vänner med ex, idioter vänner med bra folk och ja, jag bara raderar vänner efter vänner för jag har insett att det inte är någon tävling om vem som har mest.....
Men ändå så lyckas  man inte komma undan!!

Visst man inser att man lever i en väldigt inavlad liten värld som kallas flatvärlden (kanske inte inavel, men om det hade gått så lovar jag att alla hade varit släkt med alla).
Men när man verkligen vill radera någon och aldrig mer behöva träffa på denna så inser man snabbt när man går in på någon väns sida att risken är överhängande att man träffar på dom redan nästa utekväll... suck säger jag bara... det finns ju bara en lösning på detta... att inte gå ut!!!

Sen har jag insett att jag kanske gjorde bort mig lite på jobbet idag, fick gripa några riktigt uppkäftiga tjejer och en av dom visade sig vara expert på att provocera!!! och även om jag brukar vara rätt så lugn så fick hon mig riktigt förbannad!
å nej, jag kan ju aldrig vara tyst i dom lägena så jag sjönk till deras nivå och ifrågasatte både det ena och det tredje... men det var inte det värsta... Jag tror att en viss person kommer få höra om mitt lilla utbrott... UPSSSS!!
men men.. alla kan inte ha en bra dag på jobbet.....

men tillbaka till mindre välkomna personer... tack och lov så har jag tröttnat på att gå ut och jag har även tröttnat på gayvärlden så jag kanske slipper träffa på dom där som jag en gång har tagit bort från min vänlista... av olika anledningar som sagt men anledning har det funnits... dom kan få leka inavel på egen hand.....

Nä nu vill jag bara ligga i en viss persons famn och bara glömma den här dagen!! fy fan rent ut sagt.... den började bra men slutade mindre bra.. både grinig och arg.. och ja, allmänt irriterad över dagen... suck helt enkelt.. det gör ju inte saken bättre att jag kommer ha en konstant saknadskänsla över en fin person i flera flera dagar!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()