dödlig förkylning och tjackpundare

Ja den här dagen kunde ju ha börjat bättre måste jag säga, inte nog att man vaknade själv och alldeles för sent så märker man efter första andetaget att jag e så sjuk så jag tror jag ska avlida!! okey, jag erkänner, jag är som en hel karl när jag blir sjuk! fast seriöst, jag är nästan så sjuk så jag kan nog avlida av det!

Men men.. det var bara att gå upp innan tuppen å pallra sig till jobbet och se fram mot en underbar dag på söders höjder! tills när man skulle ta mot en liten snattare när hon skulle ut från en butik med en liten parfym som hon råkade glömma betala...

Jag tror helt ärligt att hon inte tyckte om mig, eller så var hon bara kvinnohatare, vad vet jag men det jag vet är att så fort jag börjar prata med henne så blir kärringen helt jävla rabiat!!
Där trodde man i sin naiva tro att hon fint skulle ta det lugnt men det resulterar istället i att hon börjar sparka mig och hota med både det ena och det tredje!! jag måste ju villigt erkänna att hon hade en livlig fantasi när det kommer till hämnder.. några lät ju riktigt uppfinningsrika!
men men.. det hon inte tänkte på var att polisen råkade åka förbi och ser att en vakt blir sparkad på så då blev det en tvärvändning och sen ramlar det ut 4 poliser som kom  till undsättning....
fast till denna dams förtret så var det 3 kvinnliga poliser och eftersom hon troligtvis var kvinnohatare så kan man väl säga att det inte blev hennes dag!

men men... ca 10 min brottning och bojning både ´på händer å fötter så bar det av till polisen... där damen lyckas rasera 2 celler genom att dra sönder inredning och mattor.. fick även tag i lister som hon fantiserade ihop om att det var ak47:er.... tror verkligen inte det var hennes dag....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är fundamentalisterna igång igen!Allahu akbar!!

idag uppmärksammade en kompis mig om en tidningsartikel i SvD om att islamska fundamentalisterna
var  i farten igen, detta genom dödshot med islam som täckmantel.
Den här gången var det inte en dansk reporter som dom attackerade utan South park, alltså den tecknade serien som driver med allt och alla. Men detta går inte för sig när det kommer till de islamska fundamenatalisterna utan dom går till motattack med dödshot om att man inte ska skända Allah eller förnedra honom för det kan leda till döden.
jo tack, det hotet har vi hört innan!
Det känns lite som att det är det hotet dom drar till med oavsett vad saken gäller.. om ni inte gör som jag säger så
"-I kill you!" Upprepad skiva skulle jag vilja säga....
Visst man ska ha respekt för religion och allt det där, men kom igen.
Sitter muslimerna och skrattar åt hur homer i simpson gör den amerikanska mannen till åtlöje, eller att dom gör en så stor genarelisering av indier genom Apus uppenbarelse i samma serie?
Eller tänker dom på blonda, storbröstade, sexgalna, lite blåsta tjejer när dom tänker på Sverige?
Hur hade det sett ut om vi svenskar hade mordhotat varenda gång det görs en amerikansk film där det ploppar upp ett litet våp med ett pepsodentleende och en välformulerad mening som "- Hi, my name is Inga, and i come from Sweden!"
Jag menar, dom vanhedrar den svenska livsstilen med att alla vill se så bra ut som möjligt, tyvärr är flertalet blonda med stora bröst, inget vi ska få lida för!
Men nä, svenskarna skrattar och kanske har tankar så som, ja där var ytterligare en bimbo, eller, hehe.. sätter hundra spänn på att Pamela Anderson hade just en sån förebild... från sverige!

Va hände med att ta allt med en nypa salt?
Se bara på Svenska kungahuset! Aldrig har det nog funnits ett land som driver sååå mycket som svenkar gör med sitt egna monarkistiska samhälle och prinsessorna, ena är slampa, den andra är bulimiker som ska gifta sig med en renodlad tönt som försöker se proper ut med de nyinköpta glasögonen och våran lilla prins som alla vet att han lever i en garderob... men Karl-philip! när ska du komma ut som bög?? din pappa lyckades inte, så nu är det ditt ansvar att visa hbt-världen inne i kungahuset!
Men så här kan jag säga för att jag är svensk... eller människa.. för det är vissa som har förstått det där med att se humorn i det.

En helt annan sak hade varit om jag hade sagt att Allah den allsmäktiga var bög, att han suger hårt, att han är en kvinnoförnedrande stofil, att han bara är en blek kopia av den kristna och judiska guden.... men sånt kan jag ju inte säga!!!!
då får jag väl ett pris på mitt huvud!! Så självklart kommer jag inte säga detta för jag är ju en liten mesig blondin med stora bröst och en svensk tiger...

Fast det är ju komiskt ändå när man tänker efter, för det står även att man inte ska missbruka Allahs namn och nu kanske det bara är jag men är det inte det som händer dagligen?
Genom muslimernas hämndactioner runt om i världen, genom att säga till självmordsbombare att dom får sina oskulder om dom går och bombar sig själva och helst några till, lovar i Allahs namn att dom blir martyrer, men vänta nu... känns lite som att det är tomma löften? Jag menar, om en man är så jävla korkad och tror att han ska få närpå obegränsat sex när han har dött så börjar man undra om han är så dum och inte har läst koranen.
Där står det svart på vitt om en man tar till sig fler kvinnor så skall alla få samma uppmärksamhet.
Det vill säga, om han har sex med en kvinna en dag så måste han ha sex med de resterande 71 kvinnorna. Detta för att det inte ska bli osämja och favorisering....
Jag vet dock inte någon man som skulle orka med det varje dag!
men Allah lovar... så han kanske slänger in lite viagra på väg till paradiset...

Men som sagt, det här är inget jag kan gå ut med att säga för då så är det någon man som hotar med döden för mig... och jag lovar, jag vill inte ha 72 oskulder om jag dör!
Det räcker med en snygg, blond, storbröstad svensk för min del ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Äkta vän...

När man ena sekunden kan vara dödligt allvarlig och bara sekunder senare skratta så man gråter säger så mycket om personen man pratar med.
En av mina bästa vänner är tyvärr inte i närheten av mig så det blir mycket samtal istället men jag vet att jag alltid kommer ha henne i mitt liv. Önskar dock att jag kunde träffa henne mer ofta än jag gör idag.. men det ska bli ändring på det hoppas jag...

Men idag har jag haft ett bra samtal när jag kände en viss oro i kroppen, dock kunde hon prata bort oron för att få mig att inse att jag är den jag är och ingen skall ändra på det eller att jag ska jämföra mig med andra..
Sen att hon även upplyste mig om att jag verkligen skall ta tag i tillfället och ge allt av mig själv när det är någon bra som tar mot det....
Det är alltid lika underbart att använda henne som ett bollplank för hon kan verkligen ge mig svaren!
Fast å andra sidan var dagens problem bara riktiga I-landsproblem men ändå.... nu är dom bortblåsta :)
Fast det är ju klart att man undrar ibland om man är bra nog för personer....
Om man kan ge det som dom är värda eller vara den personen dom vill ha...
men som sagt, vännen pratade mig till rätta och det känns himla bra.. för även I-landsproblem är till för att lösas :) Detta är verkligen en vän som har suttit vid min sida när det värsta har kunnat hända mig har hänt, gett mig insikt till att jag kan må bättre och jag är värd mer än det som händer just då. En vän som jag mer än en gång har fått ringa i hel panik för att jag har hållit på att gå sönder... men även för att jag vill att hon ska vara den första som kan dela min glädje.......

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hån och stenkastning.. vardag?

För ett tag sen så skrev jag om det fruktansvärda som händer i olika länder med stening.
Filmen Soraya gav mig en väldigt stor tankeställare och även de vänner som jag har fått till att se den filmen.

Men nu har jag suttit på jobbet hela natten och mina tankar vandrade vidare när jag slökollade på en dokumentär som handlade  om 2 fotografer som livnärde sig på att ta bilder på kriget och dess baksida.
I detta fall så var dom i Gaza och självklart utbröt det upplopp för att det var några som visade sin ilska mot kriget.
Det första som händer när gas och skotten börjar flyga så tar dom upp stenar och slungor för att kasta på soldaterna, och detta får mig att tänka på en natt när jag jobbade som ordningsvakt i tunnelbanan.

Denna dag hade jag bilpatrullen och vi åker runt om vid den röda linjen mot hallunda och alby.
Eftersom det var en tisdagsnatt så tror man ju att det ska vara lugn men inte i dessa områden!
Vi får ett påkall att det är ungdomar vid fittja station som vanaliserar och stökar inne i biljetthallen och självklart så stampar jag gasen i botten för att komma dit fortare än kvickt.
Kollegan och jag bromsar in precis vid ingången och ställer bilen så vi har full koll på den och sen så var det bara att gå ur bilen å skrämma bort ungarna... trodde vi.......
Något jag uppmärksammade när jag åkte upp mot biljetthallen var att det var ett gäng småungar på 15-16 som lämnade biljetthallen innan vi var framme så naiv som man var trodde man väl att de hade gett sig och de var på väg hem för att göra något bättre än att vandalisera sl egendom... oj så fel man hade!
Jag hann knappt stänga bildörren fören det börja hagla allt från småsten till gatustenar!
Kollegan och jag slänger oss in i biljetthallen för att undvika att få stenar över oss men till vårt stora förtret så inser vi att dom har lockat oss till dem bara för att dom skall få en möjlighet att kasta stenar på oss!
Vi står där medan bilen blir totalt angripen och när dom inser att vi har satt oss i säkerhet så börjar det hagla in sten i biljetthallen istället!
Tur att man har hjärnan med sig i såna lägen så det var bara å springa och låsa dörrarna och hoppas att rutorna håller tills polisen och backupen kom till plats!

Visst vi kom undan utan några skador men bilen såg ju ut som den gjorde och alla rutor till biljetthallen var ett minne blott. fast visst får det en att tänka, jag menar, ungdomar lockar sig till uniformer en tisdagsnatt bara för att få lite kul genom stenkastning.... Tänker dom inte???
Om dom hade lyckats träffa mig eller kollegan så pass så hade det inte bara blivit våld mot tjänsteman utan kanske även dråp!! Inte för att tala om vad som skulle hända mig eller kollegan... sjukskrivning, sängliggandes, invalid eller helt enkelt checkat in!!

Är det sånt som dessa barn tar med sig från hemlandet eller från föräldrarna?
Så fort dom inte tycker om något eller när de helt enkelt är lite rastlösa, ta upp en sten, kasta iväg och hoppas på att den träffar något som rör sig????

Eller ett annat typexempel på att vissa folkgrupper har stora problem med uniformer, och synnerhet kvinnliga sådana i denna historia!
Rinkeby, där har somalier fått för sig att det är coolhetsfaktor att slå ner kvinnliga ordningsvakter!!
Inte nog med det, när dom har slagit ner två kvinnor så hånar dom ordningsmakten genom att säga att dom kommer slå sönder alla kvinnor i uniform om de visar sig i rinkeby!!
Vänta här nu!!!!!!

Hoppas verkligen att det är någon som ställer ner foten nu för det här börjar likna vansinne!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Komplimang?

Idag fick jag nog den mest underbara komplimangen av en vän som man kan få..
även om hon satte en personlig prägel på den...

Hon är ett underbart bollplank när det gäller allt men man måste vara medveten om att man får ett absurt, rakt svar med en liten touch av fula ord och långa meningar men det är skönt att man vet att det är ärlighet som kommer.
Hon har verkligen funnits där när jag har mått som sämst och fått mig att skratta så jag får kramp mer än en gång och hon vet verkligen när det är något som inte stämmer... eller när något stämmer :)

men när jag var i full fart och berättade om lite saker i mitt liv och ni vet såna tjejsaker som klädesval eller hur man ska bete sig så slänger hon ur sig:
" Vet inte du hur underbart vacker du är när du är dig helt själv? när du sitter uppflugen på köksbänken med dina baggy och ser nyvaken ut med kaffet i handen? Å försöker fiska dig när du vet att du inte kan, så som jag kan! när du bara är dig själv genom att flumma iväg i tankar och tal å pratar om allt och ingenting? du skall alltid bara vara dig själv och ingen annan, att du ena sekunden kan bete dig som en galen tonåring och andra sekunden vara helt vuxen i beteende? Att du bara är dig själv kan charma det mesta och dom som inte ser dig då är helt slut i huvudet"

Hon vet verkligen när man behöver höra något sånt ;)

Sen att hon fick mig att kikna av skratt genom att gå lös med kinesisk dialekt och runda ord.... underbara människa :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Religion eller inte religion?

Jag har aldrig varit den person som sätter min tro på något som jag inte kan se eller kan läsa ren fakta om.
Så även när det kommer till religion, jag har läst väldigt mycket om det men jag skulle aldrig förstå hur man kan lägga sina hopp eller tilltro till något som faktiskt inte finns faktamässiga belägg för.
Att få bort religion är något jag har tyckt väldigt länge men jag har nog fått en annan syn på detta idag...

Visst jag kan säga att jag har en liten förälskelse till Buddismen men detta har med att göra att det inte är samma sorts tro som man har till Gud, här tror man mer på att man kan hitta lugnet i sig själv och karman har stor talan när det kommer till livet. Visst dom tror på upplysning och nirvana men är total upplysning något som kan hända?
Jo inom vissa kategorier så kan man nog få total upplysning men när det kommer till själva livet, nä... det finns alltid mer att lära om livet...

Men som sagt, idag har jag nog fått en egen liten upplysning genom att sitta i tankarna och se världen utan en tro på något större än det som man kan se med ögat eller ta på.
Hur skulle mänskligheten bli om de inte kunde förlita sig på sin tro? att inte kunna gå i kyrkan varje söndag och be för något till en högre makt? eller bara prisa sin gud genom kärlek?

Någonstans så tror jag inte att människan i alla lägen är så starka så dom skulle klara av alla hinder som livet ger utan att  ta hjälp av något, i detta fall tron.
Alla har sina egna sätt att ta hand om problem eller någon upplevelse som präglar livet, vissa super, vissa pratar med psykologen, vissa ber....
Vad händer om man bara raderar  möjligheten att kunna få tro?

skulle världen raseras genom att människan inte klarar av livet? eller skulle Charles Darwin få rätt genom sitt sätt att se på människan, genom det naturliga urvalet, den starka överlever?
Att de som inte skulle klara av allt som händer med dom antingen super ner sig eller helt enkelt stämplar ut?
Visst jag hoppas att människan skulle vara starkare än att förlita sig på en bok eller en präst men tyvärr tror jag inte att alla är så starka i sinnet så de skulle klara detta utan att vända sig till sin tro.

Det är lite jobbigt att inse att människan är så svaga men en gång i tiden så lyckades mänskligheten klara sig utan tro, men frågan är om vi skulle göra det idag?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

kan man vara kär i kärleken?

På en dag har jag sett flertalet olika sätt att se på kärlek.
Självklart handlar det om att man gillar en person men är människor idag på sådan jakt för att hitta den där drömkärleken som prinsessor får i disneyfilmer? Eller sån kärlek som Sandra Bullock hittar i var och varannan film?
Visst vill alla hitta dom där rosa moln som man gör det mesta för att kunna sätta sina fötter på, men kan man bli blind?
Jag skulle självklart själv vilja hitta denna kärlek, en kärlek som jag inte har hittat än... Visst jag har varit kär, visst jag har sagt att jag älskar.... Men har jag satt mina fötter på rosa moln.... nej..
Men är inte alla tjejers dröm ett sagobröllop med sin prins där man lyser av lycka medan musiken och folket står och jublar för att just dessa människor har hittat varandra? Kanske men hur många lyckas hitta detta?
Kanske ska man nöja sig med ett litet vitt moln som håller för båda fötterna och som man känner sig hemma på?

Eller är man på jakt efter något annat, så som pengar, makt? kan man vara så kär i pengar så man ser checkboken med ett likatecken med personen man träffar? Att man söker kärlek genom den högsta möjliga årsinkomsten?
Tyvärr tror jag att det är alldeles för många som går mot denna kärlek.. men här är inte molnen rosa, dom har en grönaktig färg som skimrar dollartecken i vart hörn.
Är det en Anna Anka-väg man går då?
Desto mer pengar, desto mer tillfredsställningar innan jobbet ger man sin man? Jag tycker ju dock att detta är en absurd tanke att se på kärleken, eller kärlek? Detta är inte kärlek!
Fast tyvärr är det ju många som ser det som kärlek och ett leende kostar ingenting.. än... Men jag lovar, när man träffar på en sådan här person så kommer det där leendet kosta så fort du vill ha ett leende.

Jag kanske har en rätt så lätt syn på kärlek ändå.
Jag vill känna ett pirr så fort det kommer ett samtal från den personen, jag vill skynda mig hem bara för att jag vet att det är någon där som väntar på mig och att kunna säga - älskling jag är hemma, ska ge ett leende...
bryr mig inte om sagobröllop eller checkhäften...
Att vilja ge hela sig själv till någon, kropp och själ.... Det är kärlek....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Långholmen.... gillas ;)

Denna söndag var  verkligen efterlängtad!
För det första var det en ledig dag som jag verkligen såg fram mot för jag hade verkligen inte gjort några planer... men när jag slog upp dom gröna så fanns det ett trevligt förslag i luren.

Så det var bara att vakna och fixa lite kaffe, sätta sig ute på uteplatsen för att njuta av dagen, solen och den kommande dagen.
Vidare in till stan för att möta upp E och efter en mysig fika så bar det av till Långholmen...  det är verkligen en mysig stadsdel måste jag säga.. eller var  det sällskapet som gjorde det mesta kanske?

På väldigt länge kunde jag känna ett lugn som kom över mig som en het vindbris mot mitt ansikte,
bara få njuta av livet och samtalet, känna att man inte är stressad till något... underbart!

Sen var det bara att ta sig hem igen och bara njuta av lugnet...

Jäklar va skönt det är att vara ledig!!
Det ska jag fortsätta med.... alltså att vara ledig ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kan detta vara en trisslott? plötsligt händer det?

När man sänker sina krav så höjs dom fick jag fint höra av en vän igår
men kan det vara så?
Måste säga att det gav ett litet pirr om inte annat och man undrar när det blir
igen...
Blev helt klart tagen av denna person, sättet, personligheten, utstrålningen, rösten
detta är en person som jag vill lära känna mer....

Men den här gången så kommer jag inte spela något spel, bara vara rak och vara den person
som alla mina vänner uppskattar...Inga spel med vem som ska höra av sig först eller kolla klockan så det inte går för kort tid mellan meddelanden. Om jag har något jag vill säga, även om det bara är ett hej så kommer jag göra det... låt det bära eller brista!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 April... det är ett datum jag aldrig kommer glömma

Jag är otroligt dålig på datum, om det inte stod på mitt körkort när jag själv fyllde år hade
jag säkert glömt bort det.. men den här dagen kommer jag alltid komma ihåg...

Idag fyller en person år som jag hade kunnat offra mitt liv för,
en person som det nästan smärtar att höra dennes namn.
aldrig kommer flyttas från mitt hjärta...
hon har sin plats där och det är en vip-hörna....

Fast tyvärr kommer jag aldrig igen kunna skicka ett grattis,
aldrig mer ringa för att höra hur hon mår
bara skänka henne en tanke om att det är hennes dag idag....

Grattis på födelsedagen.....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()